Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(50)
Czasopisma
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Status
only on-site
(41)
available
(6)
unknown
(4)
unavailable
(1)
Branch
Wypożyczalnia Główna
(7)
Czytelnia BG
(32)
Rog├│w
(13)
Author
Mo┼Ťcicki Henryk (1881-1952)
(4)
Kutrzeba Stanisław (1876-1946)
(3)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(3)
Kraszewski J├│zef Ignacy (1812-1887)
(2)
Kraszewski J├│zef Ignacy (1812-1887). Powie┼Ťci historyczne
(2)
Małecki Antoni (1821-1913)
(2)
Weyssenhoff J├│zef (1860-1932)
(2)
Aristophanes (ca 445-ca 385 a.C.)
(1)
Bem Antoni Gustaw (1848-1902)
(1)
Beniowski Maurycy August (1746-1786)
(1)
Bełza Stanisław (1849-1929)
(1)
Breiter Emil
(1)
Bukowiecka Zofia (1844-1920)
(1)
B─ůdzkiewicz Antoni
(1)
Chmielowski Piotr (1848-1904)
(1)
Ci─Öglewicz Edmund ┼╗egota
(1)
Div├ęky Adorj├ín (1880-1965)
(1)
Drzewiecki Konrad (1871-1922)
(1)
Foerster Friedrich Wilhelm (1869-1966)
(1)
Gorski Konstanty (1868-1934)
(1)
G├│rski Artur (1870-1959)
(1)
Jaroszewska Bolesława
(1)
Karyłowski Tadeusz (1882-1945)
(1)
Konarski Szymon (1808-1839)
(1)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(1)
Ko┼é┼é─ůtaj Hugo (1750-1812)
(1)
Krysiak Franciszek Salezy (1865-1924)
(1)
Ligocki Edward (1887-1966)
(1)
Mirski J├│zef (1882-1943)
(1)
Norblin Stefan (1892-1952)
(1)
Norwid Cyprian Kamil (1821-1883)
(1)
Oppman Artur (1867-1931)
(1)
Pachoński Henryk (1878-1957)
(1)
Paderewski Ignacy Jan (1860-1941)
(1)
Peretiatkowicz Antoni (1884-1956)
(1)
Perzyński Włodzimierz (1878-1930)
(1)
Piast Stanisław
(1)
Piotrowska Matylda
(1)
Romer Eugeniusz (1871-1954)
(1)
Rostworowski Michał (1864-1940)
(1)
Rostworowski Michał (1864-1940). Jak powstaje państwo w naszych czasach?
(1)
Sabowski Władysław
(1)
Seruga J├│zef (1886-1940)
(1)
Skiba Wołody
(1)
Sorel Jerzy
(1)
Spasowicz Włodzimierz (1829-1906)
(1)
Stachiewicz Piotr (1858-1938)
(1)
Szel─ůgowski Adam (1873-1961)
(1)
Szel─ůgowski Adam (1873-1961). Sprawa p├│┼énocna w wiekach XVI i XVII
(1)
Szujski J├│zef (1835-1883)
(1)
S├ęailles Gabriel (1852-1923)
(1)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(1)
Słowacki Juliusz (1809-1849). Beatryks Cenci
(1)
Słowacki Juliusz (1809-1849). Fantazy
(1)
Słowacki Juliusz (1809-1849). Maria Stuart
(1)
Słowacki Juliusz (1809-1849). Mazepa
(1)
Słowacki Juliusz (1809-1849). Mindowe
(1)
Tetmajer Kazimierz Przerwa (1865-1940)
(1)
Weinfeld Ignacy (1877-1939)
(1)
Weyssenhoff Jan (1773-1848)
(1)
Windakiewicz Stanisław (1863-1943)
(1)
Wisłocki Władysław
(1)
Witkiewicz Stanisław (1851-1915)
(1)
Wyczółkowski Leon (1852-1936)
(1)
Zakrzewski Wincenty (1844-1918)
(1)
┼üo┼Ť Jan (1860-1928)
(1)
Year
1920 - 1929
(2)
1910 - 1919
(26)
1900 - 1909
(12)
1890 - 1899
(7)
1880 - 1889
(2)
Time Period of Creation
1901-2000
(3)
1701-1800
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
1918-1939
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Country
Poland
(45)
Ukraine
(1)
Language
Polish
(44)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Literatura polska - historia - 19 w.
(2)
Mickiewicz, Adam
(2)
O┼Ťwiata
(2)
Polska - 10-12 w.
(2)
Prawo wojenne
(2)
Beniowski, Maurycy August
(1)
Bibliografia
(1)
Bitwa o Lw├│w (1918-1919)
(1)
Czasopisma bibliotekarskie
(1)
Demokracja
(1)
Dramat polski
(1)
Geografia
(1)
Głosowanie
(1)
Historia
(1)
Komedia grecka - 5-4 w. p.n.e.
(1)
Kossak, Juliusz
(1)
Kraszewski, J├│zef Ignacy (1812-1887)
(1)
Krysiak, Franciszek Salezy
(1)
Literatura polska - 19 w.
(1)
Metody przeliczania głosów
(1)
Odkrycia geograficzne
(1)
Ojczyzna
(1)
Orzeszkowa, Eliza (1841-1910) - tworczo┼Ť─ç
(1)
Patriotyzm
(1)
Państwo
(1)
Pedagogika społeczna
(1)
Pisarze polscy
(1)
Podr├│┼╝nictwo morskie
(1)
Poezja polska - historia - 19 w.
(1)
Pogrom 1918 r. we Lwowie
(1)
Politycy
(1)
Polityka
(1)
Polska
(1)
Poniatowski, J├│zef
(1)
Post─Öp techniczny
(1)
Powie┼Ť─ç polska
(1)
Prawo mi─Ödzynarodowe
(1)
Sejm (1919-1922)
(1)
Slawistyka
(1)
Społeczeństwo obywatelskie
(1)
Stowarzyszenie Ludu Polskiego
(1)
S┼éowacki, Juliusz (1809-1849) - tw├│rczo┼Ť─ç
(1)
Ujejski, Kornel (1823-1897) - tw├│rczo┼Ť─ç
(1)
Umowy mi─Ödzynarodowe
(1)
Weyssenhoff, Jan
(1)
Wi─Ö┼║niowie polityczni
(1)
Wojna 1626-1629 r. polsko-szwedzka
(1)
Wojsko
(1)
Wybicki, J├│zef
(1)
Wybory parlamentarne
(1)
Wychowanie obywatelskie
(1)
Wychowanie patriotyczne
(1)
Zesłania
(1)
┼Ül─ůsk - szkice
(1)
┼Üwiadomo┼Ť─ç narodowa
(1)
Subject: work
Pan Tadeusz
(1)
Subject: time
1801-1900
(8)
1901-2000
(7)
1918-1939
(3)
1601-1700
(2)
1701-1800
(2)
1901-1914
(2)
1914-1918
(2)
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-
(1)
1301-1400
(1)
1401-
(1)
1401-1500
(1)
1501-
(1)
1501-1600
(1)
1601-
(1)
1701-
(1)
1801-
(1)
901-1000
(1)
Subject: place
Polska
(7)
Litwa
(1)
Lw├│w (Ukraina)
(1)
Madagaskar
(1)
Pomorze Gdańskie
(1)
Syberia (Rosja)
(1)
Tatry (g├│ry)
(1)
W─Ögry
(1)
Genre/Form
Poezja polska
(8)
Powie┼Ť─ç polska
(5)
Pami─Ötniki polskie
(2)
Źródła historyczne
(2)
Biografia
(1)
Czasopisma filologiczne polskie
(1)
Czasopisma naukowe polskie
(1)
Felieton polski
(1)
Literatura polska
(1)
Mowy parlamentarne polskie
(1)
Pami─Ötniki i wspomnienia
(1)
Podr─Öczniki szkolne
(1)
Rocznik statystyczny
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Domain
Historia
(1)
J─Özykoznawstwo
(1)
Podr├│┼╝e i turystyka
(1)
52 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM 260187 (1 egz.)
Book
In basket
Sonety z Tatr / Tadeusz Karyłowski. - Kraków : Gebethner i Spółka, 1920 (Kraków : Druk W. L. Anczyca i Spółki). - 40 s. ; 19 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM KEK 321775 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM 259810/I (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM 259810/II (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 105490 (1 egz.)
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM 259998 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
Cd.: Bibliografia Polska
Zawarto┼Ť─ç zasobu czytelnia
R.21, nr 1-12 (1898)
R.22, nr 1-12 (1899)
R.23, nr 1-12 (1900)
R.27, nr 1-12 (1904)
R.29, nr 1-12 (1906)
R.30, nr 1-12 (1907)
R.31, nr 1-12 (1908)
R.32, nr 1-12 (1909)
R.33, nr 1-12 (1910) [br. nr 1-6,11-12]
R.34, nr 1-12 (1911)
R.35, nr 1-12 (1912)
R.36, nr 1-12 (1913)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM 262260 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Odb. z: "Przegl─ůd Prawa i Administracji" 1917.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM KEK 316937 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM 293593, CM 263227 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 107855 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 108031 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM KEK 332605, CM KEK 326907 (2 egz.)
Book
In basket
Konstytucja Trzeciego Maja 1791 roku / Stanisław Kutrzeba. - Wyd. 2. - Kraków : G. Gebethner i Spółka, [1916] (Kraków : Druk W. L. Anczyca). - 32 s. ; 18 cm.
Dost─Öp r├│wnie┼╝ w wersji elektronicznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM KEK 326627, CM KEK 317982 (2 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. 1115 Ś (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 105867 (1 egz.)
Book
In basket
Ojczyzna w pierwszych poezyach Mickiewicza / Stanisław Bełza. - Warszawa : Gebethner i Wolff ; Kraków : G. Gebethner i Sp., 1908 (Kraków : Druk. W. L. Anczyca i Spółki). - [4], 59 s., [2] k. tabl. : portr. ; 19 cm.
Dost─Öpne r├│wnie┼╝ w wersji elektronicznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM KEK 313735 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Rog├│w
Copies are only available in the library: sygn. Zab 348 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Wybór poezyi / Marya Konopnicka. - Wyd. 2. powiększ. - Warszawa : Gebethner i Wolff ; Kraków : G. Gebethner i Spółka, 1897 (Kraków : W. L. Anczyc i Spółka). - [4], 390 s. ; 11 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 111819 (1 egz.)
Book
In basket
Ognie Werony : poezye. Serya 3 / Edward Ligocki. - Warszawa [etc.] : Gebethner i Wolff ; Kraków : G. Gebethner i Spółka, [1920] (Kraków : Druk W. L. Anczyca i Spółki). - 60 s. ; 18 cm.
Poezye z lat 1910-1913.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM 338914 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. CM KEK 319753 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Baza regionalna "Bibliografia Wojew├│dztwa Opolskiego" zawiera opisy bibliograficzne zawarto┼Ťci ksi─ů┼╝ek i artyku┼é├│w z czasopism dotycz─ůcych w swej tre┼Ťci Opolszczyzny (jej historii, przyrody, gospodarki, polityki, nauki, o┼Ťwiaty, kultury itd.). Jest tworzona w Wojew├│dzkiej Bibliotece Publicznej w Opolu. Prowadzona jest na bie┼╝─ůco od 1988 roku.

Baza jest cz─Ö┼Ťci─ů og├│lnopolskiego systemu bibliografii regionalnych, kt├│re pe┼éni─ů funkcj─Ö uzupe┼éniaj─ůc─ů w odniesieniu do narodowych wykaz├│w publikacji. Rejestruje materia┼éy publikowane w prasie og├│lnopolskiej, regionalnej i lokalnej, ksi─ů┼╝ki i ich fragmenty, mapy itp. Czynnikiem decyduj─ůcym o doborze jest warto┼Ť─ç materia┼éu informacyjnego.

Roczniki "Bibliografii Wojew├│dztwa Opolskiego" za lata 1980-1990 zosta┼éy wydane drukiem i s─ů udost─Öpnione w Opolskiej Bibliotece Cyfrowej.


Czytelnicy mog─ů pos┼éugiwa─ç si─Ö nast─Öpuj─ůcymi kryteriami wyszukiwawczymi: tytu┼é atyku┼éu, autor, temat, tytu┼é czasopisma.

Wyniki wyszukiwania mo┼╝na zaw─Özi─ç u┼╝ywaj─ůc faset, znajduj─ůcych sie z boku listy.

Wyszukane opisy bibliograficzne mo┼╝na pobra─ç i zapisa─ç w postaci zestawienia alfabetycznego.